River Ride sau Splash Bus, un autobuz amfibiu

splash-busTare m-a surprins că un astfel de autobuz pentru transportul în regim turistic are posibilitatea de a naviga și pe apă. Am mai scris despre autoturisme-bărci, dar nimic așa de mare, până acum, nu am văzut.

Are diferite nume, în funcție de orașul unde operează. A fost denumit Rotterdam Splash (în … Rotterdam, duh!) sau River Ride în Budapesta.

Un tur de o oră costă 22,5 €. Autobuzul amfibiu poate transporta 50 de pasageri, incluzând șoferul și secundul lui. Motorul are 6 cilindri și o capacitate de 12,1 litri. Pe șosea autobuzul atinge 60 Km/oră iar pe apă acesta poate naviga cu 6,5 noduri.

Atunci când este pe apă nu are nevoie de o elice externă deoarece se propulsează cu ajutorul jeturilor de apă, la fel ca un sky-jet. Două turbine care funcționează la 1800 rpm propulsează amfibiul cu o putere a jeturilor de 850 Kg.

Originea mașinăriei este olandeză, după cum puteți vedea pe site-ul firmei creatoare, datbv.com. Într-un oraș ca Bucureștiul sau altele care sunt pe lângă Dunăre aș vedea River Ride o atracție deosebită și în România.

 

Îți place? Dă mai departe!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.