Care-i cel mai nou gadget al tău?

  Citind in fiecare zi despre gadgeturi pot zice ca sunt pasionat si in acelasi timp obsedat de informatii noi. Desi nu am timp sa scriu zilnic un articol aici pe GadgetNews, cu siguranta nu trece o zi in care sa nu descopar cu ajutorul internetului cateva aparitii interesante. Electronica, telefoane, chiar amenajari interioare sau arhitectura.

Nu-mi place sa vorbesc in general despre posesiunile mele ca sa nu dau impresia de laudarosenie (nu spun insa ca as avea cu ce sa ma laud).
Concursul Go4it vine insa cu o oferta prea tentanta, posibilitatea de a castiga un Nokia E90 Communicator, posibilitate oferita numai bloggerilor.

In ultimul an nu mi-am schimbat telefonul. Sau telefoanele. Am un Nokia N70 exploatat inca de acum 2 sau 3 ani si un Nokia 6101 folosit ca „telefon de serviciu” dar cumparat la inceput dintr-un impuls, pentru design-ul deosebit. M-am atasat asa de mult de sistemul de operare Symbian incat nu cred ca as schimba N70-ul pana la urma (desi m-am gandit mult) cu Windows Mobile. Din punct de vedere al productivitatii da, as putea face mai multe cu WM, insa cu un laptop in rucsacel rezolvi lucrurile mult mai facil.

Am instalate urmatoarele aplicatii symbian:

GMail (ii dau nota 10 pentru interfata si uzabilitate) – cu el pot citi si trimite emailuri, pot cauta in inbox sua in arhiva, pot sterge, marca „spam” daca e nevoie si multe altele.
shMessenger – te conectezi la contul de yahoo, gtalk sau MSN. Program romanesc, o enormitate de optiuni, trimiterea de poze facute instantaneu sau din memorie, sunete configurabile, statusuri la fel, …foarte bun cand mergea. Momentan nu se mai conecteaza, probabil a schimbat yahoo ceva la servere sau le-a dat „ban” la IP-urile serverelor.
eBuddy – inlocuitor temporar pentru shMessenger, nu im place interfata si nici uzabilitatea, dar macar se conecteaza.
SmartMovie Player – pentru a vedea filme xvid in format normal sau la domensiune redusa (in prealabil, pe PC)
Opera – Browser cunoscut, dar nu prea navighez aiurea
MTS – un programel „experimental” ii zic eu dar functional, mai multe functionalitati are pe WindowsMobile decat pe symbian.
CallRecorder – util cand nu ai hartie si pix pentru a nota sau esti la volan.
Urbee – aplicatie a unui site care trimite in format text ce petreceri, concerte mai sunt, programul la teatre, la TV, expozitii. E un „must-have” pentru orice bucurestean zic eu.
Cateva joculeţe, nu le mai enumar.
Google Maps – nu prea folositor, cred ca il dezinstalez.

Stiu ca N70 este deja .. o relicva. Un E90 Communicator mi-ar satisface dorintele de butonare rapida cu tastatura lui „querty”, as fi capabil sa supraveghez comenzile primite in magazinele online pe care le administrez, cu ecranul gigantic al E90 fiind capabil sa vizualizez o intreaga pagina web.

Am deja abonament (de fapt extraoptiune 3G) de doar 10MB la Vodafone. Am vazut ca nu mai exista acum in oferta, posibil sa imi aleg altceva mai consistent in curand.

Tu ai vreun telefon nou ce merita mentionat aici? (si nu ma luati cu 8800 gold- platinum- sapphire bullshit edition :D )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.