Display flexibil bazat pe apă şi ulei

Presupun ca urmatoarea inventie care va zgudui lumea gadgeturilor va fi displayul flexibil. Partea mai grea e sa il fabrici ieftin si cu usurinta. Compania Philips LCD produce displayuri flexibile constand in OLED-uri (diode organice emitatoare de lumina) fixate pe un substrat de plastic.

    Problema e ca aceste OLED-uri trebuie fabricate la o temperatura mai mare decat punctul de topire al plasticului, asa ca procesul de fabricatie se complica. Fabricarea se face pe sticla, apoi se transfera pe plastic. Astfel creste atat pretul cat si numarul de unitati cu defecte.
LG Philips s-a gandit la altceva. In loc sa
faca pixelii din OLEDuri, ii construieste din apa si ulei incasetate in minuscule celule de plastic conectate la electrozi. Uleiul, care e opac, pluteste pe apa si ascunde suprafata colorata de sub el.  Aplicand electricitate, uleiul se indeparteaza de apa, lasand sa se vada stratul colorat de sub el, schimband culoarea pixelului.
    Nu sunt date inca detalii cu privire la rata de refresh, dimensiunea unui pixel  sau consumul de energie, fie ele bune sau proaste.
Îți place? Dă mai departe!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.