Greul căutatului de freelanceri în România

Prin natura muncii mele din marketing, deseori mă lovesc de cererea și oferta neechilibrată sau puțin prezentă într-o platformă unitară. Românii preferă să lucreze cu români, bănuiesc că așa o fi și în alte țări, prima limitare a dialogului constructiv fiind limba diferită și pierderea de informații.

Luând drept comparație freelancer.com sau rentacoder.com, nu am găsit vreo platformă asemănătoare în România. Prin 2015 în toamnă, deci acum un an, am primit o informare despre freelancerit.ro, un website care dorea să facă asta. Era prezentat ca o platformă disponibilă de 2 ani și în expansiune. L-am și încercat cu un proiect pentru fabricadetricouri.ro.

Greu la deal…, nu știu cum pot rezuma exact experiența. Odată un proiect postat, nu s-a mai putut scoate. Nu există dată de expirare a proiectului. Îmi veneau email-uri cu cei care postau oferte și după un an.

Nu se putea atribui un proiect unui utilizator care a licitat. De fapt nici nu e licitație, programatorii aveau un preț/oră afișat.  Acum văd că s-a mai schimbat câte ceva.

Greu de folosit, per total. Ar fi trebuit să fie făcut de programatori pasionați, cu timpul necesar și eventual cu un plan de monetizare de viitor.

Pe freelancer.com m-am descurcat foarte repede, cu doua proiecte în două săptămâni. Americanii, indienii și rușii foarte rapizi și amabili. Am întâlnit și amețiți care au renunțat la proiect după ce i-am acceptat, dar siguranța platformei mi-a dat încredere că îmi păstrez banii în escrow pentru următoarea ofertă.

Voi știți alte platforme care merită încercate?

freelancer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.