Nokia C7, un mic test în premieră
Pe 7 decembrie am avut plăcerea de a testa în premieră noul Nokia C7 la sediul Nokia Care. Gazdele primitoare şi un grup de 10 twitteristi au discutat aproximativ două ore despre Nokia C7, software, sisteme de operare, magazinul Ovi.
Telefonul este, în primul rând, super rapid în răspuns tactil faţă de generaţiile de acum 1-2 ani.
Dacă telefonul meu actual Nokia 5800 Express Music are „handicapul” unui ecran TFT rezistiv – fapt pentru care apăsarea trebuie să fie fermă, viitoarea vedetă Nokia C7 are un ecran AMOLED capacitiv care îi permite să simtă cea mai fină atingere.
Meniurile şi opţiunile se mişcă ultra rapid. Sistemul de operare Symbian^3 şi procesorul ARM 11 care funcţionează la 680 MHz îşi aduc o contribuţie clară la rapiditatea şi stabilitatea întregului ansamblu software / telefon. Nici 256 MB RAM nu-s degeaba acolo.
Poate unii se întreabă de ce nu are, ca alte telefoane cu care concurează pe piaţă, un procesor de 1GHz. Răspunsul ar fi că nu îi trebuie – datorită sistemului de operare care este construit solid şi simplu nu are cerinţe extreme. Procesor mai mic egal durată de utilizare mai mare pentru baterie.
M-am jucat cu camera foto şi video care au caracteristici foarte bune; rezoluţia de 720p la 25 de cadre pe secundă mi se pare genială de avut într-un telefon. A, şi stabilizare digitală, să nu uit. Nokia C7 vine încărcat cu aplicaţii de cele mai felurite genuri. Quickoffice – care conţine viewer pentru fisiere Word, Excel, PDF, si Power Point. Aplicaţii pentru messenger, Twitter si Facebook accesibile prin propria aplicatie Ovi.
Forma este rotunjită, bine gândită şi carcasa conţine atât plastic dar şi metal. Capacul bateriei se desface uşor, printr-o apăsare pe un buton-clapetă. O diferenţă mare şi utilă faţă de alte carcase la care trebuie scos tot spatele şi au cam 8 cleme. Dintre accesoriile cu care vine în pachetul de vânzare s-ar părea că lipseşte cablul TV-Out, un lucru pe care eu l-am folosit la 5800 de doar 3 ori în doi ani, n-aş zice că le va lipsi multor persoane. Dacă ai totuşi norocul să-l fi primit cu un telefon anterior nu vei mai da banii pe el separat (presupunând că îţi trebuie).
Cele 3 ecrane principale care se rotesc la atingere pot fi personalizare cu orice aplicaţie, contact sau shortcut posibil.
Cam atât despre testul sumar cu Nokia C7. Dacă îl voi cumpăra la anul (chiar posibil, pentru că îmi place mult viteza lui) sau dacă îl voi „prinde” pentru testare individuală voi putea scrie mai multe detalii. Symbian 3 va avea disponibile mai multe aplicaţii în câteva luni, aşa că voi avea cu ce aplicatii 3rd-party să îl stresez.
am sh eu nokia c7-00 sh este destul de rapid , doar ca sistemul de operare nu este atat de bun, poate daka avea android era mult mai bun telefonul!