Pluginuri de wordpress, recapitulare octombrie 2013

wordpress-tipsAm început  articolul acesta dorind să fac o listă completă a pluginurilor folosite de mine, dar mi-am dat seama că despre o parte din ele am mai scris în 2012. Postul este aici pentru cele care nu au descriere mai jos.

Deci, să vedem ce am nou.

BackWPup –   Pentru a face backup la WordPress, mă mai gândesc decă îl țin pentru că, mai nou, nu vrea să meargă cu wp_cron singurel. Și dacă încerc să fac backup la fișiere prin el… rămâne pornit câteva zile și tot nu termină. Deci tot FTP e soluția pentru mine. Dar e bun pt baza de date și lista de pluginuri folosite.

Better Delete Revision – o variantă adusă la zi a pluginului Delete Revision prezentat în detaliu aici.

Exploit Scanner – am avut probleme cu prezenta unui cod pe care nu l-am pus eu ce servea linkuri ascunse pe pagini… cu pluginul asta poți face unele scanări ale fișierelor PHP și HTML

Facebook Like Thumbnail – Setează prima imagine din post ca thumbnail, pentru a apărea sigur pe Facebook atunci când dă lumea like și share. (nu că la mine ar da cineva share.. :

GoCodes – crează linkuri mai scurte sau maschează linkuri externe, gen cele pentru afiliere. Ceea ce nu e întotdeauna corect  pt utilizator, după cum am auzit la Webstock săptămâna trecută de la Radu Dumitru.

Google XML Sitemaps – Generează sitemap cu linkurile posturilor tale pentru indexarea Google, Bing, Yahoo.

jQuery Colorbox – l-aș recomanda oricărui utilizator de wordpress care nu știe că minunatul software nu știe să deschidă pozele frumos. Trebuie ajutat cu pluginul acesta. Un exemplu negativ la piticu; o ști el, dar nu vrea. Pozele care se deschid mici într-o altă pagină și de acolo un alt click, mă obosesc. Mental.

nrelate Related Content – Afișează câteva imagini in sidebar cu articole asemănătoare cu cel pe care e vizitatorul în prezent.

P3 (Plugin Performance Profiler) – când crezi că pluginurile folosite îți îngreunează site-ul… mai folosește un plugin. :D Da, știu. Dar te poate ajuta să îl găsești pe cel problematic și apoi îl poți dezactiva.

Page Lists Plus –   Nu îmi aduc aminte de ce l-am instalat… pentru meniu? Zice că „Adds customisation options to the wp_list_pages function which is used to create Page menus. Change the link text and title attributes, redirect, nofollow or unlink links, and remove links from page lists altogether, all through the WordPress dashboard.”       L.E.: meniul meu e venit cu tema si nu e făcut „normal” din wordpress. Imi trebuie asta pentru a ascunde pagina Contact, care nu mai incape in meniu.

RSS Image Feed – Adaugă prima imagine din post în feedul RSS. Nu știu de ce nu o fi default chestia asta în wordpress, ori nu merge la mine…

SEO Facebook Comments – copiază comentariile postate cu ID de Facebook și în pagina ta, pentru indexare. Pentru că acelea sunt în iframe și nu se indexează.

SEO Friendly Images – Adaugă automat atribute alt si title pe imagini. Improves traffic from search results and makes them W3C/xHTML valid as well.

Share and Follow – butoanele pe care le vedeți în stânga paginii, folosesc doar Follow.

Simple Share Buttons – butoane pentru share pe rețelele sociale

Subscribe to Comments Reloaded – comentatorii se pot abona la comentarii primind notificări prin email.

WordPress Editorial Calendar – pentru a planifica posturile și a le vizualiza ușor dintr-o privire pe o lună întreagă. La cât scriu eu.. mai mult stă degeaba :)

File Monitor Plus – pentru securitate, scanează fișierele și îți spune  care au conținutul schimbat față de ultima scanare. M-a ajutat mult când blogul a fost „infectat”.

WP to Twitter – trimite postul pe id-ul tău de twitter când publici.

Da, știu. Am cam multe. La ce să renunț?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.