Plugul robotic te scapă de deszăpezit

Fără a fi un obiect comercial, acest proiect al unor pasionați din domeniul roboticii – materializat în ceea ce ei numesc RoboPlow – este un fel de lopată mecanizată. Pentru că, să recunoaștem, un volum extraordinar de zăpadă nu poate da la o parte. Mini-plug ar fi o denumire de-abia acceptabilă. Cu toate astea, aleea din fața casei sau un trotuar le poți deszăpezi în câteva minute, și îți poți distra și copiii în același timp – lăsându-i să conducă.

Mini-plugul robotic are tracțiune integrală pe cele 6 roți, un plug de 127 cm lungime care este multi-direcțional pneumatic,  o cameră video rotativă și proiectoare pentru a ilumina pe timp de seară.

Cu toate că proiectul este din 2010 realizat, creatorii nu au mers mai departe în vederea realizării unei variante comerciale. Păcat, pentru că un astfel de proiect ar suci mințile multor pasionați, și o campanie pe Kickstarter sau Indiegogo s-ar bucura de succes, cred eu.

Mai jos, singurul video pe care l-am găsit cu jucăria în acțiune.

Bineînțeles, există și alte creații cu aceeași utilitate. Găsiți cu siguranță la ce să vă uitați în această listă youtube.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.