Proiectul Hyperloop se zbate în chinurile facerii

Hyperloop, proiectul trenului de foarte mare viteză (1.200 Km/h!) într-un tub vidat se zbate și între viață și moarte, pentru că există deja două tabere: pe de o parte cei care sunt pozitivi, se gândesc cum să rezolve problemele, iar pe de cealaltă parte sunt cei care aduc la lumină zeci de probleme care la prima vedere par insurmontabile.

Al doilea (din lume) cel mai lung tub vidat (nu chiar, dar măcar cu presiune foarte joasă) a fost construit pentru testul din Los Angeles. Concursul, sponsorizat și de Elon Musk, a fost organizat pentru studenții din domeniul ingineriei și nu a vizat un concurs pentru sistemele de propulsie.

Din 1200 proiecte înscrise au fost testate doar vreo… 4. Dintre astea 4 cea mai mare viteză în tubul de test de doar 1 Km a fost… 80 Km/h. Practic nu aveai unde, chiar dacă exista un sistem de propulsie gata de treabă. În timpul testului capsulele testate au fost împinse de un utilaj electric.

Cea mai nouă veste ar fi că și Franța se pregătește pentru un prim test; de fapt vrea să construiască infrastructura pentru primul test. Asta după ce și Dubai, Canada și Rusia au anunțat demararea unor proiecte similare. Hyperloop Transportation Technologies a anunțat un prim sediu în Franța la Toulouse lângă aeroport – sediu ce va funcționa ca o bază (sau depou, dacă vreți). HTT are de „tocat” 108 milioane USD de la cea mai nouă rundă de finanțare, dintre care 31 milioane USD numerar.

Și un alt video, de data aceasta împotriva Hyperloop. Aici se spune că tubul nu ar fi realizabil, și că o singură breșă în sistem ar distruge tot, atât tubul cât și conținutul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.