Samsung D880 DuoS, noul telefon dual sim D880 Samsung !

Primul telefon dual SIM scos de un mare producator.
Lanturile mari de magazine precum Altex, Arsis, Media Galaxi, Ultra Pro, s-au grabit deja sa-l cumpere , telefonul putand fi gasit in magazinele acestora incepand cu data de 10 Ianuarie. Pretul noului Samsung D880 DUAL SIM este in jur de 300-320 de Euro fara TVA.
Articolul apartine gsm.ro

     Un telefon care sa functioneze simultan cu doua cartele SIM a fost pentru foarte mult timp doar un vis pentru utilizatorii telefoanelor mobile. Ideea celor de la samsung nu este noua, telefoane DUAL SIM exista deja de ceva timp pe piata, dar este primul mare producator consacrat care sparge gheata si lanseaza un  astfel de telefon. Pe piata  mondiala exista astfel de produse de cava timp, produse fie de coreenii de la WND, fie de chinezii de la CECT, fie de alti producatori mai mici. Intr-un articol pe site-ul nostru atrageam atentia consumatorilor la riscurile la care se puteau expune cumparand astfel de produse, produse neomologate pe piata europeana, fara o declaratie de conformitate conform standardelor in vigoare, fara a avea masurata o valoare SAR ( indice de masurare a radiatiei asupra tesutului uman ), sau pur si simplu asupra fiabilitatii acestora. Acum nu mai este cazul sa ne ingrijoram, odata intrati in aceasta piata marii producatori, nu ne mai putem astepta la surprize neplacute, fiabilitatea si calitatea terminalelor Samsung fiind de mult timp dovedita.
 Consumatorii targetati de producatorii telefoanelor DUAL SIM sunt cei care vor sa traga o linie clara intre viata privata si cea job, cei care doresc sa beneficieze pe acelasi telefon de cele mai bune oferte ale operatorilor GSM ( sunand de pe numarul de unde au cea mai buna oferta catre destinatia aleasa) fara a mai fi cazul sa schimbe telefonul sau cartela dintr-un telefon in altul. Noul Samsung D880 DuoS este primul telefon lansat pe piata europeana de catre Samsung, producatorul corean avand deja experienta de piata din India unde a lansat impreuna cu operatorul TATA un astfel de telefon.

Telefonul are un suport DUAL SIM, Bluetooth, camera de 3.2 MPX de rezolutie 2048 X 1536 pixeli, cu autofocus, format video si flash, slot de Micro SD card, MP3 player, FM Radio si un display generos de tip TFT, de 2.3 inch si rezolutie de 240 X 320 pixeli.

Dar cea mai mare calitate a noului Samsung este ca poate functiona simultan cu doua cartele SIM, in doua retele simultan, astfel ambele numere fiind active, oferindu-i utilizatorului posibilitatea de a fi apelat pe oricare din cele doua numere. In momentul in care pornim telefonul, acesta face inregistrarea cartelelor SIM si ne intreaba pe care o vrem sa o folosim ca si cartela principala. Din acel moment toate apelurile efectuate se vor face de pe cartela SIM selectata ca fiind principala.

Cand utilizatorul doreste sa formeze de pe cealalta cartela SIM, alegerea este foarte usoara, o simpla tasta  asezata lateral, facand rapid switch-ul intre ele. Un incovenient ar fi ca trecerea de la o cartela SIM la alta dureaza aproximativ un minut, timp necesar telefonului pentru a se restarta.

In rest telefonul functioneaza ireprosabil, apelurile primite facandu-se pe ambele SIM-uri concomitent, fiecarui SIM i se poate aloca o melodie individual, precum si o denumire care sa ne ajute sa-l identificam ( exemplu: daca avem doua cartele SIM de Vodafone in aparat, una este de tip abonament, iar una este cartela preplatita cu tarife preferentiale pe timpul week end-ului, le putem denumi: ABONAMENT si WEEK END pentru a le identifica mai usor si a stii pe care din ele suntem apelati sau de pe care din ele fefectuam apeluri..).

 Agenda telefonica poate fi acesata individual pentru fiecare SIM ca si SMS-urile. Deasemeni pe display-ul telefonului putem vedea in orice moment caliatatea semnalului pentru fiecare din cele 2 retele in care functioneaza, deoarece exista 2 icoane separate numerotate cu 1 si 2 pentru antena.
 Avantajele sunt clare: cand plecam intr-o calatorie in afara tarii, putem cumpara o cartela locala si putem folosi atat numarul din Romania cat si cel al tarii de destinatie, lucru care ne permite alegera celor mai bune tarife fara sa fim nevoiti sa caram doua telefoane dupa noi.
 Acelasi lucru il putem face si in tara, folsind doua cartele ale unor operatori diferiti, sau doua cartele cu planuri tarifare diferite in functie de ora sau zilele saptamanii, asfel putem sa efectuam cele mai convenabile apeluri din punct de vedere tarifar.

Acest telefon probabil ca nu va fi pe placul operatorilor, deoarece veniturile realizate prin apelarea in alte retele vor fi practic diluate.

  Acest telefon va fi apreciat in special in pietele in care rata de penetrare este de peste 100% (  este si cazul Romaniei )deoarece s-a constatat ca in astfel de tari peste 60% din cosumatori folosesc mai mult de 2 cartele SIM.

One thought on “Samsung D880 DuoS, noul telefon dual sim D880 Samsung !

 • 2 octombrie 2011 la 01:06
  Permalink

  Comentarii (7)Add Comment

  scris de nicoleta, 02 aprilie 2008
  is eficiente…dar eu personal nam avut,a avut o prietena si is sooper ok :grin :zzz

  scris de nico, 02 aprilie 2008
  salut vreau sa stiu si eu cum se decodeaza digimobilu??? smilies/smiley.gif

  scris de GadgetNews, 02 aprilie 2008
  Mai bine nu incerci..
  Gaseste alt telefon smilies/smiley.gif

  scris de nico, 02 aprilie 2008
  imi spuneti si mie va rog cum se decodeaza digimobilu va rog…va multumesc smilies/wink.gif

  scris de nico, 02 aprilie 2008
  de ce sa nu incerc???i ceva rau :cry

  scris de GadgetNews, 02 aprilie 2008
  Daca se intampla sa il strici platesti 100 pe un telefon care valoreaza mai putin..

  Telefonul nu este al tau, este al RDS-ului si ti l-a dat in custodie (ma rog, proprietarului contractului)

  scris de nicoleta, 02 aprilie 2008
  mersi fain smilies/smiley.gif bine ca acum stiu..nu i al meu i a lu un prieten si lui i trebuia sa decodeze smilies/smiley.gif mc mc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.