Televizoare UHD curbate, lansate de Samsung și în România

Samsung UHD TV 4KAm reușit să ajung, după o perioadă foarte aglomerată sau în care lansările au fost în mijlocul zilei, la o lansare foarte bine realizată.

La sfârșitul articolului aveți și un scurt video cu atmosfera creată, cu ajutorul a 3 proiectoare sincronizate pentru a reda o imagine continuă foarte mare.

E vorba de o lansare a Samsung România, care au adus în piață televizoarele curbate 4K de 55 și 65 inci.  Impresionante de la prima vedere, imaginea este cât se poate de bună. În lipsa conținutului UHD, televizoarele fac upscaling inteligent, cu promisiunea de cea mai bună calitate.

Ce mi se pare cea mai bună abordare este că partea smart este acum externă, la fel ca în cazul aparatelor cu android pe care le poți monta pe HMI / USB unui televizor ne-inteligent. Astfel, la o viitoare versiune de procesor, memorie, etc. poți schimba doar unitatea externa (Evolution Kit) necesară, nu tot televizorul. Au denumit acest lucru Future ready. TV-ul va fi astfel compatibil și cu alte standarde ce vor apărea pe piață în viitor, kit-ul făcând posibilă actualizarea procesorului, memoriei și software-ului.

Cele două modele prezentate au fost din seria HU8500, respectiv UE55HU8500LXXH și UE65HU8500L. Prețurile lor sunt 14.000, respectiv 21.000 lei.

În timpul prezentării, trebuie să recunosc, o lumină se reflecta într-o parte a unuia dintre televizoare, ceea ce îi și scoate în evidență un călcâi al lui Ahile: dacă nu este întuneric în camera de vizionare, la un televizor curbat va fi întotdeauna o reflexie care, la TV-urile drepte, se poate elimina prin poziționarea diferita a ecranului. Poate mă înșel, până la un test amănunțit cu părerea asta am rămas.

La nivel software sunt foarte multe îmbunătățiri și opțiuni Smart. Modul fotbal, de exemplu, un mod de vizionare a meciurilor de fotbal care oferă funcții speciale – un verde accentuat, culori optimizate, sunet cu efect multi-surround accentuat și funcția Zoom-In care permite selectarea unei zone și mărirea acesteia, pentru observarea atentă a unor detalii, funcție de highlight manual a unor secvențe importante. În plus, pot fi revăzute anumite secvențe ale meciului pe o porțiune a ecranului, în timp ce pe restul televizorului continuă difuzarea meciului live.

Pentru modul Smart, aceste televizoare au o telecomandă separată.

Mai jos, câteva poze și videoclipul despre care vorbeam la început.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.