Aplicaţii Symbian noi pentru seria S60 de la Nokia

La o conferinta Nokia tinuta in Oulu – Finlanda au fost demonstrate pe viu o multitudine de aplicatii posibile pentru telefoanele inteligente din seria S60 Smartphone. Cele mai multe dintre ele sunt dezvoltate pe ideea utilizarii internetului, ceea ce arata clar viitorul telefoanelor mobile in vederea companiei Nokia.

Printre cele mai intresante aplicatii prezentate in conferinta „The way to live next” (Felul de-a trai in viitor) se regasesc Point and Find – o plicatie uimitoare pentru orice telefon din seria S60 dotat cu o camera foto (si care nu are? ). Fotografiezi ceea ce doresti si telefonul iti aduce informatii in timp real de pe internet. Alta aplicatie folositoare este Shoot to Translate – care te ajuta la traducerea cuvintelor din limbi straine (capturate tot cu ajutorul camerei foto).

Nokia a demonstrat si asa-numitele widgeturi pentru telefoanele mobile. Acestea sunt niste mici aplicatii care pot aduce continutul web favorit pe telefonul tau, gratuit. (in afara taxei de trafic internet perceputa de operator). Acest serviciu este oferit de Widsets.com si fiind aplicatii bazate pe tehnologia Java, pot functiona si pe telefoane obisnuite, nu numai Symbian. Printre cele mai populare widgeturi sunt versiunile mobile ale YouTube, Flickr, Ebay, Wikipedia, IMDb, si alte cateva servicii meteo si de stiri.

Alte aplicatii S60 demonstrate permit controlul unei case complet automate. Un concept intrigant este de asemenea monitorizarea unui automobil, datele despre functionarea motorului fiind preluate in telefon. O aplicatie experimentala Intreaba-ti mobilul iti permite sa pui orice intrebare doresti, printr-un simplu text.

Nokia a demonstrat si folosirea Mobile Web Server, o aplicatie aflata in stadiu incipient de dezvoltare, care face un aparat mobil sa functionze pe post de server internet, facand posibila accesarea continutului de pe orice PC sau alt device, sau acordarea de permisiuni pentru alte persoane pentru a face aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.