Bolivia, care are jumătate din rezervele de litiu ale planetei, deschide fabrică de procesare

    Jumătate din rezervele de litiu ale planetei, cel mai ușor dintre elementele solide și o componentă importantă în bateriile mașinilor electrice pe care le tot tatonează fabricile în producție de masă, se află în Bolivia. Este o rezervă estimată care ar ajunge la fabricarea a 4,8 miliarde de baterii pentru mașini electrice. Acum Bolivia și-a construit propria fabrică de procesare a litiului.

   Președintele Boliviei, Evo Morales a denumit ca istorică această construire a fabricii în valoare de 19 milioane dolari. Comibol, compania de stat care se va ocupa de procesare, susține că fabrica poate începe să producă 5.000 de tone de carbonat de litiu în fiecare an, atingând chiar 30.000 de tone pe an în 2016. Această cantitate ar aduce Bolivia la egalitate cu Chile, care este în prezent producătorul principal de litiu.
Estimările arată că Bolivia ar avea rezerve de 5,4 milioane de tone, dublul cantității pe care Chile o raportează. A treia țară, cu rezerve de 2,7 milioane de tone, este Argentina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.