Curăță meniul contextual click dreapta -» New -»

  Fiind informat de posibilitatea simplificării meniului contextual de către CCleaner într-un articol de pe CNet.ro, repede l-am încercat. Am fost, totuși, dezamăgit. Nu se bagă și în opțiunea de folder/fișier nou. Vreo săptămână mai târziu am găsit o soluție, după ce încercasem modificările în regiștri propuse în atâtea articole găsite la căutări Google. Am șters regiștrii și nu s-a întâmplat nimic. Frumos, nu?

Soluția-program se numește New Menu Editor. Are installer dar poate fi rulat și ca program portabil. Operarea este extrem de simplă, selectezi dintre rândurile din fereastra din dreapta și apeși pe coșul de gunoi. Imediat poți verifica, intrarea din meniul contextual New -» … dispare. Eu am lăsat, după cum se vede în captură, Fisierele text, word si excel. Briefcase nu poate fi șters, nu se vede în acest program.

Pe Windows 7 x64 mi-a trebuit înaintea folosirii lui și Microsoft .NET Framework 4. Atenție că frameworkul nu conține cea mai nouă variantă, adică după 10 minute sistemul m-a anunțat de disponibilitatea a vreo 10 update-uri Windows pentru această componentă. Sunt destul de mari, depășind de câteva ori dimensiunea pachetului inițial.

  

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.