Despachetare – Nokia 5800

Cel mai nou gadget care îmi aparţine este un telefon Nokia 5800. Cum am scris şi acum o săptămână, a fost o decizie destul de grea între a mai amâna până apare Nokia N97 sau a acţiona imediat. Nevoia de mobilitate m-a făcut totuşi să-l comand. Am cumpărat direct din magazinul online Vodafone, din contul de client. Coletul a ajuns în două zile de la comandă, prin Cargus.Coletul, frumos sigilat şi cu scrisorică. M-am bucurat că nu a prezentat nicio urmă de lovire, îndoire, pată de apă, etc.
Cutia telefonului şi factura în cutia de transport:
Deschid cutia mică din cutia mare şi ce găsesc? O cutie Smiley şi mai mică. În sfârşit telefonul. Sub alte câteva straturi de cartoane protectoare, accesoriile.
Să enumăr accesoriile:
– încărcătorul AC-8 (atenţie că nu toate încărcătoarele cu aceeaşi mufă au aceeaşi putere, mai am un Nokia 6101 dar indicativul încărcătorului de la el este AC-3)
cablul de date CA-101 (are o super viteză de transfer faţă de cel CA-53 pe care-l foloseam la N70)
– cablul audio/video pentru conectarea cu orice televizor (din secolul ăsta). Am făcut o probă, se vede destul de clar pe un TV normal, tub plat. Mai apar unele dungi orizontale, probabil desincronizări; motivul exact nu mi-e neclar.
– standul de cauciuc/plastic pe care aşezi telefonul când te uiţi la un film, pe birou sau masă ori pe bordul maşinii.
– handsfree alcătuit din două bucăţi separate interconectabile, căştile propriu-zise şi partea care are microfonul şi controalele pentru muzică. Bureţeii de la căşti, separat în punga lor. Handsfree-ul nu l-am testat încă pentru că am o pereche de căşti bluetooth Nokia (am uitat indicativul).

– creionaşul  de rezervă plus o porcărie triunghiulară de plastic numită plectrum care nici nu poate fi folosită ca lumea din cauza formei idioate.
– acumulatorul, DVD-ul cu suita de programe, instrucţiuni cât cuprinde.
– tocul sau semi-tocul pentru că nu se închide, e din cauciuc rigid (şi miroase a anvelopă nerulată). E bunicel, având găurele prin care poţi să vezi lumina telefonului când sună.

Toate astea fiind enumerate am început deja să scriu impresiile despre folosirea lui, programele, probleme şi alte lucruri, dacă doriţi sa-l supun la vreo probă pentru a vă lămuri vă rog să vă exprimaţi în comentarii.

Îți place? Dă mai departe!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.