Un nou automobil-avion testat

aeromobil2

Despre automobile care se transformă în avioane îmi tot imaginez scenarii. Blocat din când în când în traficul bucureștean, te gândești la cele mai trăznite moduri de a-l combate.

Unul dintre ele ar fi să zbor peste restul automobilelor, de ce nu? Un gadget ca Aeromobil ar face toți posesorii de finanțe suficiente și puțin spațiu de decolare să reducă și cu 90% timpul de deplasare. Aș decola de pe pasajul Grozăvești fără probleme…

Aeromobil este concepția unui designer și inginer foarte cunoscut și cu extrem de multă experiență. Stefan Klein, în prezent profesor de Arte la o Academie din Bratislava, Slovacia, a conceput caroserii pentru mari producători ca BMW, Volkswagen și Audi. Acum a sosit timpul să încerce o afacere pe cont propriu.

Prototipul a fost deja testat în noiembrie 2013. Are dimensiunea de 6 metri lugime, astfel încât poate fi parcat cu ușurință. E cam cât o limuzină; creatorul spune că nu are nicio problemă să alimenteze cu benzină la orice benzinărie, iar permisiunea de aterizare este dată de orice aeroport din lume care acceptă aeronave ultra-ușoare.

Pentru alte detalii accesați site-ul Aeromobil, am găsit acolo și evoluția prototipului în cei 14 ani de transformări și multe altele.

GALERIE FOTO:

VIDEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.