Li-Fi va fi noul Wi-Fi, de 100 de ori mai rapid!

Cum sună internet wireless de 100 de ori mai rapid și fără a folosi spectrul undelor radio? Cei care suspectau Wi-Fi că favorizează îmbolnăvirea de cancer sau se temeau de interferențe cu aparate delicate vor avea o alternativă bună, și nu doar ca tehnologie paralelă – cu aceleași beneficii, ci o tehnologie care depășește rata de transmisie de 100 de ori, în practică! 224 Gigabiți pe secundă.

Are părți bune, ca viteza și accesibilitatea, dar și o caracteristică ce se poate considera duală, bună și proastă în același timp. Bazându-se pe transmisie luminoasă, receptorul trebuie să se vadă direct cu emițătorul.

Asta înseamnă că:
a) Nu poți lucra cu lumina stinsă, doar dacă se face și emisie-recepție în banda infraroșu pe care noi nu o vedem.
b) Nu te poți deplasa dintr-o cameră în cealaltă fără să ai lumina (semnalul) pornit în fiecare cameră separat, pentru că lumina nu va trece de obstacole precum mobilă sau pereți.
c) Tocmai pentru că semnalul luminos nu poate trece, este o metodă foarte sigură de a-ți securiza datele transmise, blocând accesul vecinilor sau trecătorilor la rețeaua ta de acasă. Chiar dacă ai parolă, au fost dovedite metode de a le ocoli..

Ledurile care pot emite fluxuri de date sunt unele speciale, așa că se dorește standardizarea procesului de producție pentru LED-uri, astfel încât să fie compatibile. Nu văd un motiv pentru care nu ar fi comercializate separat, becuri compatibile Li-Fi , mai scumpe, și becurile LED normale.

LI-FI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.