Physibles » Un viitor foarte interesant. Download și print!

În viitor foarte multe obiecte casnice banale vor putea fi fabricate prin imprimare 3D, acasă. De la ustensile pentru bucătărie, clame, recipiente și până la jucării cu o arhitectură complexă – toate pot fi realizate ușor prin această printare 3D.

Termenul de physibles este inventat de către cei de la ThePirateBay, care au denumit o categorie de partajare a fișierelor așa. Acolo se colecționează fișierele vectoriale și speciale 3D necesare mașinăriilor care printează obiecte. Ca și material folosit sunt mai multe feluri, polimerii de plastic fiind cei mai utilizați.

Interesant este că aceste invenții deschid noi piețe, ca de exemplu site-ul Ponoko. Acesta este un loc unde se tranzacționează atât obiecte printate cât și fișierele necesare.

Printrbot este numele unei astfel de imprimante 3D pentru care creatorul său a căutat finanțare pe Kickstarter.
A și obținut-o, interesul viind mult, mult mai mare decât ce ceruse el. 830.000 $ în loc de 25.000 $. Asta la sfârșitul anului 2011. Acum se pare că și folosește banii, creatorul făcând disponibile planurile de construcție

O altă resursă importantă pentru pasionații acestuia domeniu este Thingverse.com, unde sunt prezentate o mulțime de obiecte 3D. Poți descărca fișierul și mai departe de descurci singur cu printarea.

Eu chiar mă gândesc serios să testez așa ceva, pe portofelul meu. 500 de dolari nu se strâng așa greu.. poate la anul.

În rest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.