River Ride sau Splash Bus, un autobuz amfibiu

splash-busTare m-a surprins că un astfel de autobuz pentru transportul în regim turistic are posibilitatea de a naviga și pe apă. Am mai scris despre autoturisme-bărci, dar nimic așa de mare, până acum, nu am văzut.

Are diferite nume, în funcție de orașul unde operează. A fost denumit Rotterdam Splash (în … Rotterdam, duh!) sau River Ride în Budapesta.

Un tur de o oră costă 22,5 €. Autobuzul amfibiu poate transporta 50 de pasageri, incluzând șoferul și secundul lui. Motorul are 6 cilindri și o capacitate de 12,1 litri. Pe șosea autobuzul atinge 60 Km/oră iar pe apă acesta poate naviga cu 6,5 noduri.

Atunci când este pe apă nu are nevoie de o elice externă deoarece se propulsează cu ajutorul jeturilor de apă, la fel ca un sky-jet. Două turbine care funcționează la 1800 rpm propulsează amfibiul cu o putere a jeturilor de 850 Kg.

Originea mașinăriei este olandeză, după cum puteți vedea pe site-ul firmei creatoare, datbv.com. Într-un oraș ca Bucureștiul sau altele care sunt pe lângă Dunăre aș vedea River Ride o atracție deosebită și în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.