Symbian 3 – ce imbunatatiri aduce [+video]

Fundaţia Symbian a anunţat in cadrul Mobile World Congress 2010 translatarea platformei Symbian 3 în curtea programelor open source. Interfaţa grafică va fi doar una dintre direcţiile ţintite, pe lângă multimedia şi performanţă. Cel mai probabil va mai dura până la sfârşitul anului 2010 definitivarea urmatoarei versiuni.

Vor exista mai multe ecrane configurabile de către user, după cum se vede şi în video. Se pot adăuga widgeturi pentru email, meteo, reţele sociale, etc. O simplă trecere a degetului peste ecran va permite navigarea între ecrane iar multitouch va facilita gesturile gen „ciupirea” pozei pentru a face zoom.

Ce avantaje introduce Symbian 3:

*      Suportul HDMI care permite vizionarea filmelor High Definition la 1080p pe televizor prin conectarea telefonului, fără a necesita un Blu-Ray player.
*      Integrarea magazinului muzical cu playerul audio / radioul. Muzica ascultată la radio va fi recunoscută de program şi cu o singură apăsare de buton se poate cumpăra melodia din magazinul online.
*      Utilizarea mai eficientă a memoriei interne datorită introducerii conceptului de paging file, la fel ca în cazul PC-urilor. Multitasking mai rapid chir şi pe telefoanele mai ieftine.
*      O arhitectura grafică nouă, atăt 2D cât şi 3D! Tranziţiile rapide vor fi la ordinea zilei. Utilizatorii şi dezvoltatorii vor beneficia din plin de această parte. Adăugăm şi standardul OpenGL ES şi vom beneficia inclusiv de jocuri mai rapide.
*      Disponibilitatea conectării în reţele 4G face ca pentru un telefon/device cu Symbian 3 să fie foarte uşoară utilizarea aplicaţiilor de tip VoIP. În curând vom ţine conferinţe video de pe telefonul mobil fără întreruperile şi pătrăţelele de pe ecranele actualelor 3G.
*      Conectivitate cu un singur click. Toate aplicaţiile vor avea disponibile setări din fabrică pentru fiecare ţară în parte. Utilizatorul terminalului mobil nu va mai fi nevoit să solicite setarile de reţea şi să le introducă manual. Aparatul  va detecta prezenţa unei reţele wireless locale şi o va folosi cu prioritate pe aceea, dacă are permisiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.