Utilitatea și utilizarea camerelor ascunse

UTILITATEA

Există multe domenii în care utilizarea acestui tip de camere este „impus”. Gândiți-vă la jurnaliștii care încearcă să afle adevărul în situații riscante. Nici un rău-făcător nu s-ar lăsa filmat când vorbește despre ce ilegalități a mai făcut în ultima vreme. Flagrantul e ușor de probat când ai înregistrări video și audio de la fața locului cu ajutorul unor camere spion.

A doua situație, cu care s-a confruntat și cineva din familia mea, a fost utilizarea endoscopunei mini camere, nu ascunse, pentru găsirea unui blocaj într-o țeavă de PVC fixată într-un foraj de vreo 10 metri. Adâncimea fiind mare, s-a folosit o cameră tip endoscop. Lungimea firului a fost doar puțin mai mare decât ne-a trebuit, și legată la un laptop am văzut în direct cauza blocajului. Era niște metal, așa că nu a fost greu să scoatem resturile, folosind magneți.

Supravegherea bunurilor e întotdeauna o idee bună, să ne amintim că în România angajații din restaurante și alte unități de alimentație sunt predispuși să își fure patronul sau clienții la gramaj. Sau într-un service auto se pot face măgării cu piese vechi în loc de piese noi. O investiție în camere spion amplasate în zona de depozitare și prelucrare a mărfurilor eu cred că te poate scăpa de griji pentru că se poate proba furtul pe care l-ai descoperit ulterior și prin alte metode.

UTILIZAREA

Pe lângă acest număr mare de utilizări legale mai sunt și anumite utilizări în viața reală pe care nu le dorim. De curând am citit despre hoteluri ieftine în care clienții care veneau cu escorte sau chiar cu partenerul de viață erau filmați pe ascuns în dormitor. Asta în Harare, capitala Zimbabwe. Apoi, filmările erau vândute site-urilor specializate. Tot ce poți să faci e să speri că în lumea civilizată acest lucru nu se întâmplă.

Camerele foarte mici au utilitate și în sporturile extreme, cu cât sunt mai ușoare, pot fi agățate de ghidon, căciulă, ochelari, vestă, slip sau ce mai conține vestimentația, în funcție de sportul practicat.

Pentru autoturisme, camerele pentru bord sunt pe val, iar cele pentru parcare sunt de un real ajutor și chiar salvează vieți. Eu am avut un sistem video cumpărat separat, căci nu am avut integrat în mașină; de vreo doi ani tot regret că am vândut mașina cu totul. Nici cea actuală nu are, și nu prea îmi place cum s-ar amplasa monitorul așa că nu am mai făcut-o o prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.